Digitale benodigdheden voor je kantoor

Er zijn tegenwoordig talloze digitale hulpjes, zoals software en computerprogramma’s, die het kantoorwerk vergemakkelijken. In dit artikel gaan we dieper in op een drietal van deze handige stukjes software.

CRM-systeem

CRM is een afkorting voor het Engelstalige Customer Relationship Management, en wordt in het Nederlands soms ook wel een verkoopbeheersysteem of relatiemarketingsysteem genoemd. Dergelijke systemen voeren een analyse uit van de klantgegevens, met als doel het verbeteren van de zakelijke relatie met de klant. Het uiteindelijke doel is het maken van verbindingen tussen klant en bedrijf of organisatie, zodat de inkomsten verhoogd kunnen worden.

Een mooi voorbeeld van een vernieuwend CRM-systeem is dat van Lime Technologies. Zij zorgen met hun systeem namelijk voor een naadloze totaalervaring, doordat ze het systeem volledig aan kunnen passen aan jouw wensen en behoeftes. Dit creëert een werkdag die een stuk efficiënter verloopt voor jou en je collega’s. Voor meer informatie over de diensten van Lime Technologies kun je een kijkje nemen op https://www.lime-technologies.nl.

Mindmapping en datavisualisatie

Mindmapping is een manier waarmee men snel en efficiënt tot de kern van een vraagstuk kan komen. Door het creëren van een mindmap denk je effectiever en kun je gedachtestromen visualiseren. Het voordeel van een goede mindmap is dat je complexe informatie beter zult kunnen onthouden, en dat je sneller probleemoplossend te werk zult gaan. Ook het leren van informatie wordt effectiever door het gebruik van een mindmap.

Er is veel verschillende software op de markt waarmee je visuele orde in de chaos van ideeën en gedachten kunt scheppen. Van gratis tot betaalde software, software speciaal voor mobiele apparatuur en uitgebreide software voor op kantoor: het is tegenwoordig allemaal mogelijk.

Digitale archieven en notities

Er wordt meer en meer gewerkt vanuit huis, flexplekken en zelfs onderweg. Om goede ideeën, belangrijke notities en aantekeningen te maken heb je dus een betrouwbaar stukje software nodig, dat je op elk apparaat uit moet kunnen lezen, aan moet kunnen passen en moet kunnen delen. Evernote is zo’n digitaal notitieboek, dat je bovendien de mogelijkheid biedt om allerhande bestanden toe te voegen aan je notities. Denk hierbij aan foto’s, geluidsopnames en documenten. Door het synchroniseren met alle gekoppelde apparaten mogelijk te maken, heb je altijd en overal je notities bij de hand. Dit kan natuurlijk naast werkdocumenten ook over je studie, je hobby of je huishouden gaan, dus het is een multifunctionele applicatie die je eigenlijk niet kunt missen.

Visitekaartjes digitalisatie

Zelfs in dit technologische tijdperk werken veel mensen nog steeds met visitekaartjes. Erg handig wanneer je een nieuwe potentiële klant of zakenrelatie ontmoet, en je op een snelle manier je contactgegevens wil uitwisselen. Maar eenmaal terug op kantoor na een weekend op een beurs of een zakelijke bijeenkomst zit je met een pak visitekaartjes. Deze kun je echter heel gemakkelijk omzetten naar digitale gegevens, zodat je ze aan je contacten kunt toevoegen. CamCard is een mooi voorbeeld van een app die dit voor je bewerkstelligt. Je fotografeert namelijk de visitekaartjes, CamCard herkent de gegevens en slaat de data op in je lijst met contactpersonen.

esmee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *