Een beetje sfeer maken op kantoor

De tijd van saaie emotieloze kantoorruimtes ligt gelukkig ver achter ons: sfeervolle kantoren met een bepaald thema zijn helemaal hip tegenwoordig. Gelukkig maar, want je zit toch veel liever te werken in een intieme ruimte met hier en daar een leuke lamp, fijne witte vloerkleden en een prachtig schilderij aan de muur?

Vloerkleden

Iets dat je vroeger eigenlijk nooit zag en dat we tegenwoordig steeds vaker tegenkomen in kantoorruimtes zijn heerlijke warme vloerkleden. Of het nu hoogpolige, laagpolige of sisal vloerkleden zijn, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit: als het maar bij de rest van de inrichting past en een meerwaarde geeft aan het interieur.

Een groot voordeel van vloerkleden is dat het de akoestische problemen die je vaak ervaart in minimalistische kantoren heel eenvoudig wegneemt. Want waar je vroeger vaak de standaard harde tapijttegels op de vloer in een kantoor tegenkwam, ligt er tegenwoordig meestal een gladde, harde linoleum of pvc-vloer. Erg praktisch voor de schoonmaker, maar minder fijn voor de mensen die het kantoor dagelijks volop gebruiken. Het geluid galmt en echoot hierdoor namelijk veel sneller, waardoor je het telefoongesprek van je collega aan de andere kant van de ruimte bijna woord voor woord kunt verstaan.

Planten

Van planten kun je er eigenlijk nooit teveel hebben en dat geldt eigenlijk ook voor op kantoor. Dit wil natuurlijk helemaal niet zeggen dat je een gigantische wildernis moet creëren, zodat je jezelf elke keer als je een kopje koffie gaat halen een weg moet banen alsof je in een oerwoud bent. Maar hier en daar een mooie grote plant in een dooie hoek van de ruimte en bijvoorbeeld bij, op of boven elk bureau een mooie groene bloeier is echt aan te raden. Niet alleen creëer je hierdoor een huiselijke en gemoedelijke sfeer, ook is het de perfecte manier om de luchtkwaliteit in je kantoor te verbeteren, zonder dat dit bakken aan elektriciteit kost.

Heb je nou niet zo’n heel groot kantoor qua oppervlakte, bedenk dan eens een creatieve manier om je planten in de lucht te hangen. Er zijn tegenwoordig allerhande manieren beschikbaar om dit voor elkaar te krijgen en er zijn bepaalde plantjes waarvan de wortels niet eens in de potgrond hoeven te staan om te overleven: zij halen hun voedingsstoffen namelijk uit de lucht. Ook zijn er diverse zwevende plantenbakken te koop, maar een beetje handige Harry kan dit in een middagje zelf eenvoudig maken.

Sfeerverlichting

Op een kantoor moet gewerkt worden, dat snappen wij ook. Maar een beetje sfeerverlichting op de juiste plekken waar goed over is nagedacht, hoeft de productiviteit van je werknemers niet te verminderen. Veel kantoren hebben nog steeds de oude vertrouwde TL-verlichting hangen. Als je het ons vraagt één van de vervelendste en minst sfeervolle lichtbronnen die er bestaan. Zorg er bij het plaatsen van sfeerverlichting in ieder geval voor dat de lichtbronnen een helder licht voortbrengen en wissel bijvoorbeeld hanglampen, bureaulampen en staande lampen met elkaar af. Je zult zien dat je kantoor er direct gezelliger uitziet.

esmee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *