Een goede werksfeer

Niet alleen het verkeerd zitten op kantoor is slecht voor je algehele gesteldheid, ook de omgevingsfactoren spelen een belangrijke rol. Denk maar aan collega’s die voortdurend hard tetteren of en te warme of te koude omgeving. Mensen zijn ook visueel ingesteld, dus ook het licht en de omgeving is belangrijk.

Daglicht en de juiste temperatuur

Te weinig licht kan je slaperig maken of tot fouten leiden en het heeft invloed op je humeur. Er gaat niets boven daglicht. De beste temperatuur is voor iedereen verschillend, dus moet er een gemiddelde gevonden waarbij iedereen goed presteert. Meestal ligt deze temperatuur rond de 21 graden Celsius. Een te hoge of te lage temperatuur kan stress, moeheid, longproblemen of geïrriteerde luchtwegen veroorzaken.

Een goede werksfeer

Het is belangrijk dat je kunt kiezen voor een stille of een drukkere plek en de akoestiek is altijd erg belangrijk. Een slechte geluidsomgeving kan het werkplezier verminderen, maar ook de productiviteit en de concentratie. Ook de opstelling van je werkplek kan voor concentratieverlies leiden. Als je net naast de koffiemachine zit waar iedereen koffie komt pakken, zorgt dat voor te veel afleiding. Een goede werksfeer op het kantoor is zeker ook belangrijk. Een gezonde werksfeer bestaat uit een stressvrije omgeving en geen pesterijen. Dit vermindert de uitval en verhoogt de productiviteit.

esmee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *