Veiligheid op kantoor

Op alleen de basisartikelen kan een kantoor over het algemeen niet draaien. Vaak zijn er ook kantoormachines nodig, zoals een printer of een kopieermachine. Ook facilitaire artikelen zijn nodig. Daarnaast is het belangrijk om wat sfeer op kantoor aan te brengen, bijvoorbeeld door planten te plaatsen of mooie foto’s op te hangen.

De facilitaire voorzieningen

Onder de facilitaire voorzieningen verstaan we niet alleen de kapstokken of de koffiemachine. Dit kan ook de elektra zijn of bepaalde veiligheidsartikelen. Zorg dat er altijd EHBO-artikelen aanwezig zijn en zorg dat alle werknemers deze ook op een makkelijke manier kunnen vinden en bekend zijn met het gebruik hiervan. Zorg dat er altijd iemand is die een EHBO- of BHV-cursus heeft gedaan. Ook een brandblusser en een branddeken mogen eigenlijk niet ontbreken op de werkvloer. Zorg ook dat de EHBO-artikelen regelmatig worden gecheckt en gekeurd, zodat alles aanwezig is en bruikbaar.

Let op elektra

Ook wat betreft de andere kantoormachines is het belangrijk dat er wordt gewerkt met goedgekeurde en veilige apparaten, laat ze dus op een deskundige manier aansluiten. Zorg dat ze ook op de juiste manier worden gebruikt. Elektra is noodzakelijk, maar vormt ook een risico voor de veiligheid. Zorg dat er dus geen losse kabels op de werkvloer liggen waar mensen over kunnen vallen.

esmee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *